Уникален проект събира музикални творци от САЩ и България

Реализира се от продуцентска компания
„Варна Интернешънъл“
със съдействието на
Варненския свободен университет
„Черноризец Храбър“

Уникален проект събира музикални творци от САЩ и България

Реализира се от продуцентска компания „Варна Интернешънъл“ със съдействието на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, симфоничния оркестър на Пазарджик, операта на Стара Загора

В България, в края на май, ще бъде открита уникалната по своята същност Лятна музикална академия. Тя е шестнадесета по ред и е резултат от дългогодишния опит на продуцентска компания „Варна Интернешънъл“ в организирането на мащабни музикални проекти в САЩ, Израел, България и много държави от Европа. Ще започне на 26 май, краят й е на 13 юни и се осъществява в няколко български града, както и в Солун, Гърция. Програмата включва диригентска и оперна академия, на финала на които ще бъдат представени забележителни творби от световната музикална съкровищница, майсторски клас за млади пианисти и концертни турнета.

Партньори са Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, Симфоничният оркестър на Пазарджик, представителният смесен хор „Морски звуци“ – Варна, хоровият състав на Академията, Старозагорската опера, Симфоничният оркестър на Пазарджик и Българското национално радио.

Абонирай се за новини

Програма

Ден 1
26 май 2015
Ден 2
03 юни 2015
Ден 3
07 юни 2015
Проф. д-р Кристофър Б. Томас, диригент

Диригентска академия

Доц. д-р Ю Джу Лий, пиано

Курс по пиано

Концертно турне

Към лентата с инструменти